Poenostavljena oskrba rane

Želimo, da bolniki s kroničnimi ranami ne bi občutili bolečin in nelagodja. Prav tako želimo olajšati življenje ljudem, ki zanje skrbijo. Napredne obloge za rane razvijamo prek odprtih ter rednih dialogov s končnimi uporabniki in zdravstvenimi delavci. S skupnim sodelovanjem želimo doseči isti cilj: pospešiti celjenje, zagotoviti optimalno udobje in poenostaviti oskrbo ran.

Naši izdelki ponujajo rešitve pri oskrbi različnih vrst ran: ran, ki izločajo malo do močno, neokuženih ali okuženih ran, ter bolečih ran.

Rešitve za optimalno oskrbo rane

Med Coloplastovimi izdelki za oskrbo ran ponujamo široko paleto kakovostnih rešitev za oskrbo ran vaših bolnikov. Več o naših rešitvah za oskrbo rane

Naši izdelki ponujajo rešitve pri oskrbi različnih vrst ran: neokuženih ran,  okuženih ran, ki izločajo malo, srednje ali močno.

Celjenje rane

Osnovna etiologija, kot sta sladkorna bolezen in arterijska ali venska insuficienca, vpliva na celjenje rane. Če želimo pri njenem celjenju doseči napredek, je potrebno takšna stanja upoštevati in, če je le mogoče, tudi zdraviti.

Pomembni dejavniki za lokalno oskrbo rane:

  • Odstranjevanje odmrlega tkiva iz rane.
  • Zmanjšanje bakterijskega bremena.
  • Oskrba eksudata.

Izbira prave obloge bo zmanjšala nevarnost zatekanja eksudata in maceracije, ter vzpostavila primerno vlažno okolje za optimalno celjenje rane.

Coloplast ponuja kakovostne izdelke za oskrbo ran, ki ustrezajo vsem tem potrebam. 

Zapri

Rešitve za različne vrste ran

Neokužene rane

Neokužene rane

Široka paleta Coloplastovih oblog za neokužene rane vključuje bogato linijo Biatain®, ki zagotavlja superiorno vpojnost in varno prileganje, linijo Comfeel® za rane, ki izločajo malo ter gel Purilon® za nežno odstranjevanje odmrlega tkiva iz rane. Za neokužene rane
Zapri

Neokužene rane

      

Lepljiva obloga Biatain®

Superiorna vpojnost za rane, ki ne potrebujejo sekundarne obloge. Edinstvena tridimenzionalna pena za superiorno vpojnost. Mehko in fleksibilno prileganje. Superiorna oskrba eksudata. Odpiranje obloge brez dotikanja.

 

Nelepljiva obloga Biatain®

Superiorna vpojnost za rane z občutljivo okolno kožo. Edinstvena tridimenzionalna pena za superiorno vpojnost. Minimalno tveganje za maceracijo in zatekanje. Daljši čas nošenja. Mehka in prožna obloga.

 

Alginatna obloga Biatain ® Alginate

Superiorna vpojnost za rane, obložene z nekrotičnim tkivom in polnilo za globoke rane. Idealno za polnjenje globokih ran. Edinstvena integriteta obloge. Minimalno tveganje za zatekanje in maceracijo. Dokazan hemostatični učinek.

     

 

Stanjšana obloga Comfeel® Plus

Hitrejše celjenje ran z zapiranjem in zaščito rane. Prožnost, ki omogoča, da se obloga prilega vsem delom telesa. Zaradi prozornosti rano vedno vidite, ne da bi vam bilo potrebno menjati oblogo. Zunanji film je odporen proti bakterijam in vodi.

 

Obloga Comfeel® Plus

Hitrejše celjenje ran z zapiranjem in zaščito  rane. Zanesljiva in zaupanja vredna izbira že 30 let. Lahko jo uporabite kot primarno ali tudi kot sekundarno oblogo. Na voljo v oblikah, ki se prilegajo katerem koli delu telesa. Zunanji film je odporen proti bakterijam in vodi.


        

      

Gel Purilon®

Purilon® – Hitrejše celjenje ran z učinkovitim in nežnim odstranjevanjem odmrlega tkiva iz rane. Enako razmerje vlažilnih in vpojnih lastnosti. Enostaven nanos in odstranjevanje. Minimalno tveganje za zatekanje in maceracijo.

 

Krema Comfeel® Barrier

Comfeel® Barrier krema se uporablja za zaščito kože okoli ran. 

     

Lepljive hidrokapilarne obloge Biatain® Super

Posebne lastnosti hidrokapilarnega jedra in stične mrežice oblog Biatain Super zagotavljajo varno in preprosto uporabo za zdravljenje vseh ran, ki izločajo močno do malo. Zunanji film je odporen proti bakterijam in vodi, omogoča izhlapevanje izločka, lepljiva hidrokoloidna plast pa zagotavlja optimalno lepljenje obloge.

 

 

   

Nelepljive hidrokapilarne obloge Biatain® Super

Posebne lastnosti hidrokapilarnega jedra in stične mrežice oblog Biatain Super zagotavljajo varno in preprosto uporabo za zdravljenje vseh ran, ki izločajo močno do malo. Nelepljive obloge imajo poseben rob, ki zagotavlja nežen stik z občutljivo kožo v okolici, hkrati pa omogoča izhlapevanje izločka.

Zapri
Okužene rane

Okužene rane

Za okužene rane je primerna linija Biatain® Ag. Obloge so z dodatkom srebra, ki igra ključno vlogo v procesu celjenja okuženih ran. Priporočljive so tudi za rane s tveganjem okužbe. Za okužene rane
Zapri

Okužene rane

      

 

Nelepljiva obloga Biatain®Ag

Superiorna vpojnost za okužene rane s posebej občutljivo kožo. Edinstvena tridimenzionalna pena za superiorno vpojnost. Vsebuje srebro s širokim spektrom antimikrobnega delovanja. Stalen antibakterijski učinek skozi ves čas nošenja (do 7 dni).

 

 

 
 
Zapri
Različica za računalnik